Welkom in Weesp rondleiding

Welkom

Weesp is een gezellig stadje, prachtig gelegen aan de rivier de Vecht. Mooi Weesp laat je graag op enthousiaste wijze kennis maken met dit mooie stadje. Dit doen wij met een uitgebreide stadswandeling vol leuke weetjes, een stukje geschiedenis en indien mogelijk een kort bezoek aan één of meer monumenten.

Dit is een leuke rondleiding voor toeristen, maar ook voor bijvoorbeeld nieuwe inwoners van Weesp en hun familie of vrienden.

Welcome

Deze rondleiding is te boeken vanaf 4 personen tot maximaal 15 personen. De rondleiding duurt gemiddeld 1,5 à 2 uur. Indien gewenst kan deze rondleiding ook in EN, DU of FR worden gegeven.

Mocht je hierin geïnteresseerd zijn, dan kunnen wij je ook informeren over alle activiteiten in Weesp, de Weesper producten, welke verenigingen er zijn en welke mooie fiets- of wandelroutes je er bijvoorbeeld kunt vinden.

Rondleiding + IJssalon

Waar Weesp ook om bekend staat is het overheerlijke ijs van Nelis IJssalon. Ambachtelijk bereid van verse natuurlijke producten. In 2020 werd Nelis zelfs uitgeroepen tot de beste ijssalon van Nederland door de Nederlandse Horeca Prijzen. Voor ijs van Nelis fietst menigeen graag een blokje om.

Mocht je ook wel zin hebben in zo’n heerlijk ijsje, dan kun je ook kiezen voor de combinatie rondleiding + ijsje. Dan ben je goedkoper en lekkerder uit.

Dit zeggen eerdere bezoekers

 • Een leuk informatief en gezellig kinderfeestje! De kids hebben fantastisch door Weesp heen gewandeld, gerend, gespeurd en de schat ontdekt. Goede afwisseling opdrachten, wandelen en wachten

  Rutger
 • Dit is een prima combinatie van iets speuren met de kinderen en informatie krijgen over Mooi Weesp. Verder toen het ging regenen en onweren had Cora een flexibele oplossing bedacht, zodat we droog pauze konden houden.

  Oma Riet en de rest
 • Leuke rondleiding door Weesp, met voor de kinderen een leuk spel met schat zoeken. Mooie wandeling, informatief en voor de kinderen precies goed qua lengte & opdrachten. We hebben genoten van het lekkere ijs van Nelis.

  Femke uit Amsterdam
 • Cora heeft ons, een groep van 8 personen, een gezellige, leerzame en informatieve rondleiding door Weesp gegeven. Tijdens de rondleiding werden we meerdere malen verrast door alle onopvallende details die je alleen ontdekt als iemand je die vertelt. Cora vertelt boeiend over de Weesper geschiedenis en de mensen die daar een belangrijke rol in gespeeld hebben. Daarnaast heeft Cora ons ook geholpen bij het organiseren van een boottocht op de Vecht. We hebben een topdag gehad, Cora bedankt!

  Tom & Mandy
 • Veel informatie over de geschiedenis van Weesp te zien en te horen gekregen. Ze had veel mooie afbeeldingen van vroeger, waardoor de vergelijkingen goed zichtbaar waren. Na al jaren in Weesp te komen, eindelijk meer geleerd over de gebouwen en wat er zich heeft afgespeeld. Zeker een aanrader om te doen voor een leuke dag in Weesp.

  Lucinda Vonk
 • Heel leuke rondleiding door Weesp gekregen. Rondleidster vertelt op een fijne manier en vol charisma. Vooral leuk om over de geschiedenis van de band tussen Amsterdam en Weesp te horen en de kleine details erover in de gebouwen. En over de bierhandel in Weesp met als bijpassende afsluiter een bezoek aan het proeflokaal van de lokale bierbrouwerij Wispe.

  Mike Vonk
 • Rondleiding in Weesp georganiseerd voor een vriendin als verrassing. Cora deed de rondleiding. Ze was erg enthousiast en nam de tijd. Ze was goed voorbereid en wist heel veel te vertellen over de geschiedenis van Weesp. We hebben veel gezien, dingen geleerd en genoten van haar enthousiasme. Zeker voor herhaling vatbaar!

  Fiet
 • Leuke rondleiding gehad door Weesp, op maat gemaakt voor ons gezelschap van 4 personen. Cora vertelde vol enthousiasme over de geschiedenis en huidige situatie. De moeite waard!

  Len van Eeden
 • We hadden een zeer interessante middag met Cora, die haar passie voor deze prachtige stad (Weesp) met ons deelde. Ik raad haar rondleidingen ten zeerste aan!

  Maxime Walter
 • We hebben echt genoten van het bezoek aan Weesp dankzij Cora. Ze wist hoe ze ons veel interessante details over deze prachtige stad kon geven. Omdat onze groep multicultureel was (DE, US, FR), kon ze haar uitleg in verschillende talen verduidelijken. Haar ruimdenkende, sympathieke aard heeft veel bijgedragen aan het succes van onze tour met haar. Wij bevelen haar graag bij u aan!

  Eva Paape

Nieuw in Weesp?

Bezoek je Weesp voor de eerste keer of woon je hier nog niet zo lang? Maak dan eens op een leuke manier kennis met ons mooie Weesp. Struin door gezellige steegjes in het oude centrum, langs mooie gevels en luister naar de boeiende verhalen van de gids. Ook leuk om met gasten te doen. Geïnteresseerd?