Rondleiding + Weespermop

Weespermop

De Weespermop is hét koekje van Weesp. Dit koekje gemaakt van amandelen, citroenrasp, suiker en eieren mag bij een bezoek aan Weesp dan ook eigenlijk niet ontbreken.

Met dit arrangement kun je voor of na een gezellige rondleiding met Mooi Weesp genieten van een heerlijk kopje koffie/ thee met een Weespermop. Er is alleen één probleem, ze smaken zeker naar meer. Dus ook lekker om als souvenir mee naar huis te nemen.

Guiness Book of records

Wist je dat Weesp dankzij de Weespermop zelfs in het Guiness Book of records is beland. Dat gebeurde al in 1988. Toen hebben 4 Weesper bakkers een reuze Weespermop van wel 115 kg gebakken. Als herinnering aan dit record is er een beeldje van de Weespermoppenbakker gemaakt.

In 2017 kwam Weesp overigens weer in het Guiness Book of records te staan. Toen werd een record behaald door met 720 mensen hand in hand om de Kom in Weesp te gaan staan. Dat record zal in deze corona tijd wel niet zo gauw worden verbroken.

Hotel Hart van Weesp

Heb je na al deze mooie verhalen, wel zin gekregen in zo’n heerlijke Weespermop. Dan komt de aanbieding van Hotel Hart van Weesp je vast goed uit. Zij bieden je voor €3,- een heerlijke kop koffie of thee met een lekkere Weespermop van de bakker.

Je mag zelf kiezen of je aan het begin of aan het einde van de rondleiding van dit arrangement gebruik wilt maken.

Dit zeggen eerdere bezoekers

 • Een leuk informatief en gezellig kinderfeestje! De kids hebben fantastisch door Weesp heen gewandeld, gerend, gespeurd en de schat ontdekt. Goede afwisseling opdrachten, wandelen en wachten

  Rutger
 • Dit is een prima combinatie van iets speuren met de kinderen en informatie krijgen over Mooi Weesp. Verder toen het ging regenen en onweren had Cora een flexibele oplossing bedacht, zodat we droog pauze konden houden.

  Oma Riet en de rest
 • Leuke rondleiding door Weesp, met voor de kinderen een leuk spel met schat zoeken. Mooie wandeling, informatief en voor de kinderen precies goed qua lengte & opdrachten. We hebben genoten van het lekkere ijs van Nelis.

  Femke uit Amsterdam
 • Cora heeft ons, een groep van 8 personen, een gezellige, leerzame en informatieve rondleiding door Weesp gegeven. Tijdens de rondleiding werden we meerdere malen verrast door alle onopvallende details die je alleen ontdekt als iemand je die vertelt. Cora vertelt boeiend over de Weesper geschiedenis en de mensen die daar een belangrijke rol in gespeeld hebben. Daarnaast heeft Cora ons ook geholpen bij het organiseren van een boottocht op de Vecht. We hebben een topdag gehad, Cora bedankt!

  Tom & Mandy
 • Veel informatie over de geschiedenis van Weesp te zien en te horen gekregen. Ze had veel mooie afbeeldingen van vroeger, waardoor de vergelijkingen goed zichtbaar waren. Na al jaren in Weesp te komen, eindelijk meer geleerd over de gebouwen en wat er zich heeft afgespeeld. Zeker een aanrader om te doen voor een leuke dag in Weesp.

  Lucinda Vonk
 • Heel leuke rondleiding door Weesp gekregen. Rondleidster vertelt op een fijne manier en vol charisma. Vooral leuk om over de geschiedenis van de band tussen Amsterdam en Weesp te horen en de kleine details erover in de gebouwen. En over de bierhandel in Weesp met als bijpassende afsluiter een bezoek aan het proeflokaal van de lokale bierbrouwerij Wispe.

  Mike Vonk
 • Rondleiding in Weesp georganiseerd voor een vriendin als verrassing. Cora deed de rondleiding. Ze was erg enthousiast en nam de tijd. Ze was goed voorbereid en wist heel veel te vertellen over de geschiedenis van Weesp. We hebben veel gezien, dingen geleerd en genoten van haar enthousiasme. Zeker voor herhaling vatbaar!

  Fiet
 • Leuke rondleiding gehad door Weesp, op maat gemaakt voor ons gezelschap van 4 personen. Cora vertelde vol enthousiasme over de geschiedenis en huidige situatie. De moeite waard!

  Len van Eeden
 • We hadden een zeer interessante middag met Cora, die haar passie voor deze prachtige stad (Weesp) met ons deelde. Ik raad haar rondleidingen ten zeerste aan!

  Maxime Walter
 • We hebben echt genoten van het bezoek aan Weesp dankzij Cora. Ze wist hoe ze ons veel interessante details over deze prachtige stad kon geven. Omdat onze groep multicultureel was (DE, US, FR), kon ze haar uitleg in verschillende talen verduidelijken. Haar ruimdenkende, sympathieke aard heeft veel bijgedragen aan het succes van onze tour met haar. Wij bevelen haar graag bij u aan!

  Eva Paape

Heerlijk genieten

Geniet van Mooi (en lekker) Weesp en ga gezellig mee met de rondleiding + koffie met heerlijke Weespermop van de bakker.