Rondleiding + Vaartocht

Rondleiding + vaartocht

Dit is de ideale combinatie voor een gezellig dagje Mooi Weesp. Met de rondleiding struin je 1,5 uur door leuke straatjes in het oude centrum van Weesp. Met de vaartocht bewonder je Weesp en haar omgeving vanaf de rivier de Vecht. Er wordt daarbij langs diverse monumenten, zoals molens en forten gevaren.

Afhankelijk van de vaartijd van de boot, kijken we samen welke tijd het beste uitkomt voor de rondleiding. Zo kan er eventueel ook nog ruimte vrij worden gemaakt voor een lunch of een drankje.

Vaartocht

Met een sloep vaar je vanaf de steiger aan de Hoogstraat richting Fort Uitermeer en weer terug. Deze vaartocht duurt ongeveer 2 uur en 15 minuten. Op verzoek is het ook mogelijk om met varend huisje de Vuurlinie te varen.

Wij verzoeken je de aanvraag voor deze activiteit ruim van te voren in te dienen. Zeker in de zomerperiode kunnen de sloepen en varend huisje de Vuurlinie snel zijn vol geboekt.

Genieten van Weesp

De dag kan worden afgesloten op één van de vele terrassen in Weesp. Misschien wel met een ijskoud biertje van Wispe, een heerlijke maaltijd of een kopje koffie met Weespermop, het lekkerste koekje uit Weesp. Wat de keuze ook mag zijn, het is hier altijd genieten in mooi Weesp.

Dit zeggen eerdere bezoekers

 • Een leuk informatief en gezellig kinderfeestje! De kids hebben fantastisch door Weesp heen gewandeld, gerend, gespeurd en de schat ontdekt. Goede afwisseling opdrachten, wandelen en wachten

  Rutger
 • Dit is een prima combinatie van iets speuren met de kinderen en informatie krijgen over Mooi Weesp. Verder toen het ging regenen en onweren had Cora een flexibele oplossing bedacht, zodat we droog pauze konden houden.

  Oma Riet en de rest
 • Leuke rondleiding door Weesp, met voor de kinderen een leuk spel met schat zoeken. Mooie wandeling, informatief en voor de kinderen precies goed qua lengte & opdrachten. We hebben genoten van het lekkere ijs van Nelis.

  Femke uit Amsterdam
 • Cora heeft ons, een groep van 8 personen, een gezellige, leerzame en informatieve rondleiding door Weesp gegeven. Tijdens de rondleiding werden we meerdere malen verrast door alle onopvallende details die je alleen ontdekt als iemand je die vertelt. Cora vertelt boeiend over de Weesper geschiedenis en de mensen die daar een belangrijke rol in gespeeld hebben. Daarnaast heeft Cora ons ook geholpen bij het organiseren van een boottocht op de Vecht. We hebben een topdag gehad, Cora bedankt!

  Tom & Mandy
 • Veel informatie over de geschiedenis van Weesp te zien en te horen gekregen. Ze had veel mooie afbeeldingen van vroeger, waardoor de vergelijkingen goed zichtbaar waren. Na al jaren in Weesp te komen, eindelijk meer geleerd over de gebouwen en wat er zich heeft afgespeeld. Zeker een aanrader om te doen voor een leuke dag in Weesp.

  Lucinda Vonk
 • Heel leuke rondleiding door Weesp gekregen. Rondleidster vertelt op een fijne manier en vol charisma. Vooral leuk om over de geschiedenis van de band tussen Amsterdam en Weesp te horen en de kleine details erover in de gebouwen. En over de bierhandel in Weesp met als bijpassende afsluiter een bezoek aan het proeflokaal van de lokale bierbrouwerij Wispe.

  Mike Vonk
 • Rondleiding in Weesp georganiseerd voor een vriendin als verrassing. Cora deed de rondleiding. Ze was erg enthousiast en nam de tijd. Ze was goed voorbereid en wist heel veel te vertellen over de geschiedenis van Weesp. We hebben veel gezien, dingen geleerd en genoten van haar enthousiasme. Zeker voor herhaling vatbaar!

  Fiet
 • Leuke rondleiding gehad door Weesp, op maat gemaakt voor ons gezelschap van 4 personen. Cora vertelde vol enthousiasme over de geschiedenis en huidige situatie. De moeite waard!

  Len van Eeden
 • We hadden een zeer interessante middag met Cora, die haar passie voor deze prachtige stad (Weesp) met ons deelde. Ik raad haar rondleidingen ten zeerste aan!

  Maxime Walter
 • We hebben echt genoten van het bezoek aan Weesp dankzij Cora. Ze wist hoe ze ons veel interessante details over deze prachtige stad kon geven. Omdat onze groep multicultureel was (DE, US, FR), kon ze haar uitleg in verschillende talen verduidelijken. Haar ruimdenkende, sympathieke aard heeft veel bijgedragen aan het succes van onze tour met haar. Wij bevelen haar graag bij u aan!

  Eva Paape

Informatief en ontspannend.

Lijkt het u ook heerlijk om een interessante rondleiding te combineren met een ontspannende vaartocht op de rivier de Vecht? Aarzel dan niet langer en geniet van dit mooie arrangement.