Rondleiding + IJsje

Verfrissend

Een rondleiding met een ijsje valt altijd in de smaak. Zeker met een ijsje van Nelis IJssalon. Hier wordt dagelijks van verse producten ambachtelijk ijs bereid. Recent was Nelis nog winnaar van de Nederlandse Horecaprijs 2020 voor ijssalons.

Bij deze rondleiding mag je een ijsje met 2 bolletjes uitkiezen. 1 bolletje met slagroom mag ook. Met meer dan 28 smaken wordt het wel moeilijk kiezen. Zeker als er in de zomer nog meer smaken zijn.

Smakelijke deal

Dankzij onze goede contacten bij de IJssalon, is het mogelijk om je tegen een leuk prijsje van een heerlijk ijsje te laten genieten.

Als jij het aantal personen doorgeeft, kunnen wij je laten weten hoeveel je voor deze rondleiding + ijsje kwijt zou zijn. Het is in ieder geval altijd goedkoper dan als je het apart zou boeken.

Nagenieten

Na de rondleiding nog even nagenieten kan natuurlijk ook bij één van de vele restaurants in Weesp of breng een bezoek aan het proeflokaal van Bierbrouwerij Wispe in de St. Laurentiuskerk aan de Herengracht.

Na vele tegenslagen, waaronder de brand in de torenspits, kon het proeflokaal in 2020 gelukkig toch worden geopend. Deze locatie is een bezoek zeker waard. Bij mooi weer kun je hier op het terras genieten van de drukte op het water in de Kom van Weesp.

Dit zeggen eerdere bezoekers

 • Een leuk informatief en gezellig kinderfeestje! De kids hebben fantastisch door Weesp heen gewandeld, gerend, gespeurd en de schat ontdekt. Goede afwisseling opdrachten, wandelen en wachten

  Rutger
 • Dit is een prima combinatie van iets speuren met de kinderen en informatie krijgen over Mooi Weesp. Verder toen het ging regenen en onweren had Cora een flexibele oplossing bedacht, zodat we droog pauze konden houden.

  Oma Riet en de rest
 • Leuke rondleiding door Weesp, met voor de kinderen een leuk spel met schat zoeken. Mooie wandeling, informatief en voor de kinderen precies goed qua lengte & opdrachten. We hebben genoten van het lekkere ijs van Nelis.

  Femke uit Amsterdam
 • Cora heeft ons, een groep van 8 personen, een gezellige, leerzame en informatieve rondleiding door Weesp gegeven. Tijdens de rondleiding werden we meerdere malen verrast door alle onopvallende details die je alleen ontdekt als iemand je die vertelt. Cora vertelt boeiend over de Weesper geschiedenis en de mensen die daar een belangrijke rol in gespeeld hebben. Daarnaast heeft Cora ons ook geholpen bij het organiseren van een boottocht op de Vecht. We hebben een topdag gehad, Cora bedankt!

  Tom & Mandy
 • Veel informatie over de geschiedenis van Weesp te zien en te horen gekregen. Ze had veel mooie afbeeldingen van vroeger, waardoor de vergelijkingen goed zichtbaar waren. Na al jaren in Weesp te komen, eindelijk meer geleerd over de gebouwen en wat er zich heeft afgespeeld. Zeker een aanrader om te doen voor een leuke dag in Weesp.

  Lucinda Vonk
 • Heel leuke rondleiding door Weesp gekregen. Rondleidster vertelt op een fijne manier en vol charisma. Vooral leuk om over de geschiedenis van de band tussen Amsterdam en Weesp te horen en de kleine details erover in de gebouwen. En over de bierhandel in Weesp met als bijpassende afsluiter een bezoek aan het proeflokaal van de lokale bierbrouwerij Wispe.

  Mike Vonk
 • Rondleiding in Weesp georganiseerd voor een vriendin als verrassing. Cora deed de rondleiding. Ze was erg enthousiast en nam de tijd. Ze was goed voorbereid en wist heel veel te vertellen over de geschiedenis van Weesp. We hebben veel gezien, dingen geleerd en genoten van haar enthousiasme. Zeker voor herhaling vatbaar!

  Fiet
 • Leuke rondleiding gehad door Weesp, op maat gemaakt voor ons gezelschap van 4 personen. Cora vertelde vol enthousiasme over de geschiedenis en huidige situatie. De moeite waard!

  Len van Eeden
 • We hadden een zeer interessante middag met Cora, die haar passie voor deze prachtige stad (Weesp) met ons deelde. Ik raad haar rondleidingen ten zeerste aan!

  Maxime Walter
 • We hebben echt genoten van het bezoek aan Weesp dankzij Cora. Ze wist hoe ze ons veel interessante details over deze prachtige stad kon geven. Omdat onze groep multicultureel was (DE, US, FR), kon ze haar uitleg in verschillende talen verduidelijken. Haar ruimdenkende, sympathieke aard heeft veel bijgedragen aan het succes van onze tour met haar. Wij bevelen haar graag bij u aan!

  Eva Paape

Dit valt in de smaak

Een ijsje van Nelis is niet te versmaden. Voor een verfrissende afsluiting van de rondleiding is een bezoek aan Nelis dan ook zeker een aanrader. Zo lekker, daar rijdt menig bezoeker een stukje voor om.