Rondleiding + Automatenkabinet

Antieke Speelautomaten

Dit is een leuke en leerzame combi om Weesp te ontdekken. Na een boeiende rondleiding door Weesp, kun je gezellig aan de slag in het Weesper Automatenkabinet.

Met meer dan 350 nog werkende antieke speelautomaten, is het Weesper Automatenkabinet een unieke locatie om je te vermaken.

Unieke collectie

Het Weesper Automatenkabinet is normaal alleen te boeken voor groepen. Met Mooi Weesp kun je echter ook met een kleiner gezelschap voor 1 uur bij het Weesper Automatenkabet terecht.

In het Weesper Automatenkabinet kan een drankje worden gedronken. Mocht het bezoek rond de lunch of diner zijn, dan bestaat de mogelijkheid om eten te laten bezorgen. Dit is natuurlijk alleen mogelijk na overleg met de eigenaar.

Vermakelijke hobby

Een uit de hand gelopen hobby van eigenaar Jelle Zijlmans vormde de basis van deze bijzondere collectie. Jelle verzamelde altijd al antieke speelautomaten en knapte deze op. Ook weet hij er prachtige verhalen over te vertellen.

Veel automaten komen uit België, maar ook uit Engeland. Zo komt het dat je je hier met een bak vol Engelse pennies goed kunt vermaken. Er zijn automaten van de kermis, automaten met een grapje, een draaiorgel en een jukebox te vinden. Kortom er staat voor ieder wat wils.

Dit zeggen eerdere bezoekers

 • Een leuk informatief en gezellig kinderfeestje! De kids hebben fantastisch door Weesp heen gewandeld, gerend, gespeurd en de schat ontdekt. Goede afwisseling opdrachten, wandelen en wachten

  Rutger
 • Dit is een prima combinatie van iets speuren met de kinderen en informatie krijgen over Mooi Weesp. Verder toen het ging regenen en onweren had Cora een flexibele oplossing bedacht, zodat we droog pauze konden houden.

  Oma Riet en de rest
 • Leuke rondleiding door Weesp, met voor de kinderen een leuk spel met schat zoeken. Mooie wandeling, informatief en voor de kinderen precies goed qua lengte & opdrachten. We hebben genoten van het lekkere ijs van Nelis.

  Femke uit Amsterdam
 • Cora heeft ons, een groep van 8 personen, een gezellige, leerzame en informatieve rondleiding door Weesp gegeven. Tijdens de rondleiding werden we meerdere malen verrast door alle onopvallende details die je alleen ontdekt als iemand je die vertelt. Cora vertelt boeiend over de Weesper geschiedenis en de mensen die daar een belangrijke rol in gespeeld hebben. Daarnaast heeft Cora ons ook geholpen bij het organiseren van een boottocht op de Vecht. We hebben een topdag gehad, Cora bedankt!

  Tom & Mandy
 • Veel informatie over de geschiedenis van Weesp te zien en te horen gekregen. Ze had veel mooie afbeeldingen van vroeger, waardoor de vergelijkingen goed zichtbaar waren. Na al jaren in Weesp te komen, eindelijk meer geleerd over de gebouwen en wat er zich heeft afgespeeld. Zeker een aanrader om te doen voor een leuke dag in Weesp.

  Lucinda Vonk
 • Heel leuke rondleiding door Weesp gekregen. Rondleidster vertelt op een fijne manier en vol charisma. Vooral leuk om over de geschiedenis van de band tussen Amsterdam en Weesp te horen en de kleine details erover in de gebouwen. En over de bierhandel in Weesp met als bijpassende afsluiter een bezoek aan het proeflokaal van de lokale bierbrouwerij Wispe.

  Mike Vonk
 • Rondleiding in Weesp georganiseerd voor een vriendin als verrassing. Cora deed de rondleiding. Ze was erg enthousiast en nam de tijd. Ze was goed voorbereid en wist heel veel te vertellen over de geschiedenis van Weesp. We hebben veel gezien, dingen geleerd en genoten van haar enthousiasme. Zeker voor herhaling vatbaar!

  Fiet
 • Leuke rondleiding gehad door Weesp, op maat gemaakt voor ons gezelschap van 4 personen. Cora vertelde vol enthousiasme over de geschiedenis en huidige situatie. De moeite waard!

  Len van Eeden
 • We hadden een zeer interessante middag met Cora, die haar passie voor deze prachtige stad (Weesp) met ons deelde. Ik raad haar rondleidingen ten zeerste aan!

  Maxime Walter
 • We hebben echt genoten van het bezoek aan Weesp dankzij Cora. Ze wist hoe ze ons veel interessante details over deze prachtige stad kon geven. Omdat onze groep multicultureel was (DE, US, FR), kon ze haar uitleg in verschillende talen verduidelijken. Haar ruimdenkende, sympathieke aard heeft veel bijgedragen aan het succes van onze tour met haar. Wij bevelen haar graag bij u aan!

  Eva Paape

Plezierig Mooi Weesp

Deze unieke verzameling antieke speelautomaten staat garant voor een gezellige middag vermaak. Laat jouw gezelschap aangenaam verrassen met een reis door de tijd