Familie rondleiding

Speurtocht

Wat is nu leuker dan als familie samen iets te ondernemen en mooie herinneringen te maken? Dat kan met de familierondleiding, deze wordt in overleg samengesteld, zodat er ook ruimte is voor eigen wensen. Zo kan er naast de uitgebreide rondleiding, ook voor een speurtocht voor de kinderen worden gekozen. Dit kan zelfs nog verder worden uitgebreid met het zoeken naar een schat.

Bij het schatzoeken verdienen de kinderen onderweg aanwijzingen, waarmee ze achter de verstopplek van de schat kunnen komen. Ter afwisseling van de speurtochtopdrachten krijgen de volwassenen onderweg aanvullende verhalen over Weesp aangereikt.

Bingo

Bij een groep met jongeren is een rondleiding met bingo een echte aanrader. Wie het eerst alle foto’s op zijn/haar bingokaart heeft gevonden, heeft gewonnen. De bingokaarten zijn overigens zo gemaakt dat de bingo pas op het einde van de route kan vallen. De eerste drie winnaars winnen dan een prijs.

Op verzoek kan er halverwege nog een korte pauze worden ingelast voor een drankje, hapje of ijsje. De te lopen route wordt hier dan op aangepast.

Automatenkabinet

Voor wie er echt een feestelijke dag van wil maken is het leuk om de rondleiding uit te breiden met een bezoek aan het Weesper Automatenkabinet. Hier staan meer dan 300 nog werkende historische speelautomaten. Kortom vermaak voor elke leeftijd.

Het Weesper Automatenkabinet is uniek in Nederland en is alleen op afspraak geopend. Dankzij de goede samenwerking met Mooi Weesp is het mogelijk om tegen een aantrekkelijk tarief het Automatenkabinet te bezoeken.

Dit zeggen eerdere bezoekers

 • Een leuk informatief en gezellig kinderfeestje! De kids hebben fantastisch door Weesp heen gewandeld, gerend, gespeurd en de schat ontdekt. Goede afwisseling opdrachten, wandelen en wachten

  Rutger
 • Dit is een prima combinatie van iets speuren met de kinderen en informatie krijgen over Mooi Weesp. Verder toen het ging regenen en onweren had Cora een flexibele oplossing bedacht, zodat we droog pauze konden houden.

  Oma Riet en de rest
 • Leuke rondleiding door Weesp, met voor de kinderen een leuk spel met schat zoeken. Mooie wandeling, informatief en voor de kinderen precies goed qua lengte & opdrachten. We hebben genoten van het lekkere ijs van Nelis.

  Femke uit Amsterdam
 • Cora heeft ons, een groep van 8 personen, een gezellige, leerzame en informatieve rondleiding door Weesp gegeven. Tijdens de rondleiding werden we meerdere malen verrast door alle onopvallende details die je alleen ontdekt als iemand je die vertelt. Cora vertelt boeiend over de Weesper geschiedenis en de mensen die daar een belangrijke rol in gespeeld hebben. Daarnaast heeft Cora ons ook geholpen bij het organiseren van een boottocht op de Vecht. We hebben een topdag gehad, Cora bedankt!

  Tom & Mandy
 • Veel informatie over de geschiedenis van Weesp te zien en te horen gekregen. Ze had veel mooie afbeeldingen van vroeger, waardoor de vergelijkingen goed zichtbaar waren. Na al jaren in Weesp te komen, eindelijk meer geleerd over de gebouwen en wat er zich heeft afgespeeld. Zeker een aanrader om te doen voor een leuke dag in Weesp.

  Lucinda Vonk
 • Heel leuke rondleiding door Weesp gekregen. Rondleidster vertelt op een fijne manier en vol charisma. Vooral leuk om over de geschiedenis van de band tussen Amsterdam en Weesp te horen en de kleine details erover in de gebouwen. En over de bierhandel in Weesp met als bijpassende afsluiter een bezoek aan het proeflokaal van de lokale bierbrouwerij Wispe.

  Mike Vonk
 • Rondleiding in Weesp georganiseerd voor een vriendin als verrassing. Cora deed de rondleiding. Ze was erg enthousiast en nam de tijd. Ze was goed voorbereid en wist heel veel te vertellen over de geschiedenis van Weesp. We hebben veel gezien, dingen geleerd en genoten van haar enthousiasme. Zeker voor herhaling vatbaar!

  Fiet
 • Leuke rondleiding gehad door Weesp, op maat gemaakt voor ons gezelschap van 4 personen. Cora vertelde vol enthousiasme over de geschiedenis en huidige situatie. De moeite waard!

  Len van Eeden
 • We hadden een zeer interessante middag met Cora, die haar passie voor deze prachtige stad (Weesp) met ons deelde. Ik raad haar rondleidingen ten zeerste aan!

  Maxime Walter
 • We hebben echt genoten van het bezoek aan Weesp dankzij Cora. Ze wist hoe ze ons veel interessante details over deze prachtige stad kon geven. Omdat onze groep multicultureel was (DE, US, FR), kon ze haar uitleg in verschillende talen verduidelijken. Haar ruimdenkende, sympathieke aard heeft veel bijgedragen aan het succes van onze tour met haar. Wij bevelen haar graag bij u aan!

  Eva Paape

Familie rondleiding in Weesp?

Gezellig met de familie op ontdekking door Weesp, mooie herinneringen maken en ophalen. Ondertussen luisterend naar de boeiende verhalen van een ervaren gids en geboren Weespermop. De rondleiding kan eventueel uitgebreid worden met een bingo of speurtocht.